pondělí 1. května 2017

Norské ovesné sušenky

Dneska přicházím s receptem, na který jsem narazila úplnou náhodou na internetu. Obsahuje docela dost ingrediencí, ale to je právě něco na mě, která nemám ráda jednoduché recepty :) Ačkoliv sušenky obsahují hodně věcí, nejsou ale na přípravu nic extra složitého, a právě to větší množství zajímavých ingrediencí je dělá ještě zajímavějšími, než obyč nůďo sušenky bez nápadu. Za inspiraci k pečení tudíž musím poděkovat jedné slečně z blogu Sweet Melange, od doby, co jsem u ní recept viděla, jsem ho totiž zařadila do svého sešitku prověřených a bájo receptů!


Co budeme potřebovat:
  • 225 g hladké mouky
  • 3/4 lžičky sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100 g rozinek
  • 40 g kokosu
  • 75 g velkých ovesných vloček
  • 100 g ořechů
  • 30 g cornflakes
  • 175 g rozpuštěného másla
  • cca 100-150 g hnědého cukru (v původním receptu je 190 g bílého a 160 g hnědého cukru, no ale...!!!)
  • 2 vajíčka

Troubu si předehřejeme na 180°C a mezitím pracujeme na těstě. Rozehřejeme si máslo a větší kousky přísad takříkajíc zmenšíme (nasekáme ořechy a rozinky, rukou trochu nadrtíme cornflaky).
Do mísy dáme první sadu ingrediencí (mouka, soda, prášek do pečiva a sůl), zamícháme, přidáme další sadu (ovoce, oříšků, kokosu, corflaků).
Do směsi přilijeme rozpuštěné máslo, cukr a vajíčka. Všechno smícháme dohromady, bude nám stačit jen vařečka. 
Rukou pak vytváříme z těsta kuličky nebo placičky, které pokládáme na plech - z mé zkušenosti jsou placičky lepší, ale zkustě :) Nezapomeňte dělat mezi sušenkama dostatek místa, protože obsahují jak prášek do pečiva, tak jedlou sodu a budou se roztékat.
Pečeme cca 10-11 minut dozlatova.

No..co budu dodávat... je to bašta, tím dneska končím :)
Nádherný den ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat