pondělí 27. července 2015

Čokoškové muffiny s jogurtem

Oslavný, řádně sladký recept. Oslavný hlavně proto, že je odměnou za právě končící a pro mě náročné období. V tomto období jsem se 2 měsíce v kuse učila, udělala státnice, hledala práci, hledala byt a hromadu dalších věcí. Bylo to dosti vyčerpávající a je tudíž pochopitelné, že po takové náročnosti musí logicky přijít ČOKOLÁDA :)
Co mě v tom náročném období ale hodně potěšilo, byl jeden nejúžasnější anglický kurz se skvělýma lidma, kteří nás přijeli učit až z Ameriky. Budiž mi taktéž odměnou, že si doslova mlaskali nad mnou upečeným banánovým chlebíčkem, ačkoliv jsou na něj určitě zvyklí z domova! Musím přiznat, že i když tento kurz trval jenom týden, hodně jsme se s něterýma sblížili, nehledě na to, že jsou jiné národnosti, jiného věku, názorů, vyznání a podobně. Upřímně se mi po nich stýská už teď, když jsou teprve 3 týdny zpátky doma v Americe... :(
A teď k dobrotám! Mohlo by se zdát, že tohle jsou obyčejné kakaové buchtičky, ale tyhle muffinky jsou hodně vláčné (čemuž pomáhá jogurt) a hodně dobré (čemuž pomáhá ta čokoláda :) ). A navíc - nebudou obyčejné, pokud je obyčejnými sami neuděláte ;)